המים בכדור הארץ נמצאים במספר מאגרים כמו האוקינוסים, האטמוספירה, כיפות הקרח בקטבים, נהרות אגמים ומי התהום. המים יכולים להימצא בכדור הארץ בכל אחד משלושת מצבי הצבירה: גז (אדים), נוזל ומוצק (כגון קרח ). בעוד שכמות המים הכוללת בכדור הארץ כמעט ולא משתנה, קיימת תנועה של מים בין המאגרים השונים. מחזור המים: מחזור המים הוא התהליך בו מתרחשת התנועה של מים על פני כדור הארץ והאטמוספירה. בשלב הראשון, השמש מחממת את המאגרים העליונים: אוקיינוסים, אגמים ונהרות וגורמת לאידוי (=מעבר מנוזל לגז) המים בהם. בשלב השני, מטפסים אדי המים באטמוספירה ומתקררים, וכתוצאה מכך חלקם מתעבים (=הופכים לנוזל) לעננים. העננים מושאים על ידי הרוחות ומתפזרים מעל ליבשות ולימים. השלב השלישי, ירידת המשקעים, מתרחש כאשר חלקיקי המים בענן גדולים מספיק לכדי יצירת טיפות גשם. בתנאי מזג אויר קרים חלקיקי המים יכולים ליצור גם ברד או שלג. בשלב הרביעי, המים מחלחלים למי התהום, וזורמים חזרה אל הנהרות והאוקיינוסים. \https://www.youtube.com/watch?v=zU3NwQovPoY סרטון הדמיה והסבר על מחזור המים
על החניכים להתחפש לטיפות מים
בפעולה הקרובה נניח ביחד עם הקבוצה מרכיב חשוב בבניית תחושת השייכות והביטחון בתנועה, בקן ובקבוצה, והוא ה"המרחב הבטוח". מרחב בטוח הוא מרחב בו לכולם יש מקום להרגיש בנוח, להיות מועצמים, להשתנות, להרגיש שייכים ועוד, בשונה ממקומות בהם לא מתקיים מרחב זה, בהם חווים אלימות, בריונות, תחושת השרדותיות, דחייה , כוחניות ועוד. במהלך הפעולה ננסה להבין מה המקום ומה היכולת של קבוצה להשפיע ולעצב מרחב בטוח זה. שימו לב, הקבוצות שונות אחת מהשנייה, יש להתאים את הפעולה לקבוצה שלכן!
החניכים ייצרו עננים בשלל צורות וגדלים
משחקים את המשחק בילי בילי בופ בופ - אבל עם הקשרים למים
מטרת הפעולה היא ללמוד בדרך כיפית ומעניינת על התנועה. האווירה בפעולה צריכה להיות בהתאם- חדר מקושט, מדריכים מחופשים למנחים, מוזיקה של שעשועון- ככל שיהיה יותר מושקע החניכים יותר יהנו! אחרי כל שאלה או משימה אם החניכים ענו נכון הם מקבלים את החטיפים שהם צברו, מומלץ לאכול הכל ביחד בסוף! (למדריכים משקיעים אפשר להכין פונדו ולאכול ביחד) הערב יכול לעבור או במצגת מקוונות או עם נספחים מודפסים (עדיפות למדצגת)
כל קבוצה רוצה לנצח את הקבוצה השנייה אבל! אין באמת תחרות בין החקלאי וירקות, אלא הם צריכים לעבוד בעבודת צוות. (מוסר ההשכל הוא שהקשר בין הירקות לחקלאים הוא הדדי, החלקאים זקוקים לירקות כדי לחיות ולהתפרנס והירקות זקוקים לחקלאים שיגדלו אותם ויטפלו בהם).
כל חקלאי מתעסק בגידול של ירק אחר. עכשיו כל חקלאי יגדל את הירק שלו לפי השלבים הדרושים: לחרוש את האדמה, לשתול את הזרעים, להשקות , לדאוג לסביבה מוארת, לנקש עשבים
בפעולה הקרובה החניכים יכירו את נושא החקלאות בישראל. חשוב להבין ולהתעכב איתם על שאלת "למה חשוב שנגדל בעצמנו מזון בארץ?" מתוך עקרון של עצמאות ועבודה ישראלית ויהודית ללא תלות בינלאומית. במהלך הפעולה נרצה שהחניכים יעברו תהליך היכרות וקירוב עם האדמה ורעיון החקלאות ומתוך כך יבינו לעומק את התהליך שהאוכל עובר מרגע הזריעה עד לרגע שהוא מגיע לסופר ולצלחת בבית.
המתודה נועדה להציף את מרחב החופש שלנו בחיים. היא לא מתמודדת על חופש מדברים וחופש לעשות דברים.. אלא מציפה בכללי את התחושה שלא מכתיבים לי מה לעשות.
נעבור דרך תחנות המסמלות קשיים איתם התמודדו בשחרור העבדות בארצות הברית ונכיר דמויות חשובות שהיוו חלק בלתי נפרד מתהליך השחרור.
"הדרך היחידה להתמודד עם עולם בלתי-חופשי הוא להפוך לכל כך חופשי עד שעצם קיומך הוא מרד." אלבר קאמי הפעולה עוסקת בדמויות משמעותיות בהיסטוריה האמריקאית שפעלו למען מתן זכויות שוות לאפרו-אמריקאים כדוגמא לדרך בה אפשר למרוד במציאות הקיימת.
ערב תרבות זה, מעביר לחניכים בצורה חוויתית, את הסיפור של הקמת הנוער העובד ב1924. הערב עובר דרך תחנות שונות שמספרות עוד חלק בפאזל של סיפור הקמת התנועה. חשוב שבכל תחנה תסכמו עם החניכים מה מבינים. בסוף, תעברו יחד איתם דרך כל הסיפורים, על איך קמה התנועה, מי היו האנשים שהקימו אותה והעמיקו בבחירה להקים תנועה שתאגד את כל הנערים העובדים בא"י. מבנה ערב התרבות: מעבר בין תחנות. בכל תחנה יש הצגה ויש משימות שצריך לעשות. בכל תחנה צריך לעמוד מישהו שמקבל את החניכים, ביחד עם המדריכים של הקבוצה מסבירים את התחנה, מציגים את ההצגות, ומה עושים בכל תחנה. כל הקבוצה עוברת יחד את התחנה, מההתחלה עד הסוף.