סיטואציות שמראות לחץ חברתי
בחרו מספר חניכים להצגת הסיטואציה הבאה. לאחר הסיטואציה ערכו דיון קצר על מה שקרה בה.
.
מחזה המספר את סיפורן של נערות במפעל גפרורים בתל אביב של ראשית המאה העשרים המתארגנות לשביתה יחד עם תנועת הנוער העובד. הערב כולל חלוקת סצנות מהמחזה והעלאתם ע"י החברים המשתתפים. המחזה נכתב בשנת 2019 ע"י חברים וחברות מהתנועה
הצגת מקרים שונים מהחיים ולאחריהם החניכים צריכים להגיד מה הם היו עושים.
הפעילות מתבססת על כך שהחניכים הופכים עצמחם לגיבורי על. הפעילות דורשת דמיון ולשם כך כדאי לארגן את חדר הפעילות עם תפאורה מושקעת של גיבורי על, של פנטזיה, וגם על המדריך להיות מחופש ולהשתטות כדי שהחניכים ירגישו בנוח גם הם לדמיין ולהשתתף. לפתיחה המדריך אומר לחניכים שהם הולכים להפוך היום להיות גיבורי על! לשם כך הם צריכים ליצור לעצמם את גיבור העל שהם! בהתחלה, כל אחד צריך לבחור לעצמו כח על מיוחד שיש לו, ותנועה מיוחדת שרק הוא עושה כגיבור. משחקים את משחק הפתיחה כשהם כבר בתור הדמויות שלהם ועושים את התנועות של הדמות.
הפעילות היא משחק משימות שהחניכים עושים כשבכל משימה פוגשים אתגר חדש שעליהם להתמודד איתו יחד. מתחילים בסיפור מסגרת - "חטפו את אחד המדריכים" וצריך לעשות מספר תחנות כדי לשחרר אותו, יש רשע (שהוא אחד מחברי הבוגרת שמתחפש) שמאתגר אותם בתחנות מחוץ לקן אותן הוא מסמן בגירים על המדרכות מסביב לקן. בכל משימה הם מקבלים סרטון מהרשע בליווי צחוק מרושע ואמרות כמו "אתם לא תצליחו בחיים". בסוף החניכים מנצחים והמדריך משתחרר. רק אם יצליחו לסיים את כלל התחנות תוך 45 דקות יצילו את המדריך. יש להכין מראש סרטון/ים מושקע/ים של הסרטון/הצגות ולחפש את אחד מחברי הבוגרת באופן מושקע ככה שייראה כרשע.
חלק את החניכים ל-4 קבוציות ותן לכל קבוצית כרטיסיית סיטואציה (נספח ב'). על כל קבוצית להמחיז את הסיטואציה ע"פ ההוראה שיקבלו בכרטיסיה. 2 קבוציות יקבלו הוראה להמחיז את הסיטואציה כך שתתפתח בצורה שלילית ו-2 קבוציות נוספות יקבלו הוראה להמחיז את הסיטואציות כך שיתפתחו לכיוון חיובי.
החניכים מציגים דילמות עלייה
אירוע לכמה קבוצות - חוגגים את האחד במאי יחד!
הצגת מדריכים על הקמת התנועה
פעולה על הכוח שיש לקבוצה, על סינרגטיות ועל סיטואציות שקורות בתוך קבוצה
ממחיזים סיטואציות שקורות בתוך קבוצה
הצגות דרכן החניכים מכירים את עקרונות הדמוקרטיה.
ערב תרבות זה, מעביר לחניכים בצורה חוויתית, את הסיפור של הקמת הנוער העובד ב1924. הערב עובר דרך תחנות שונות שמספרות עוד חלק בפאזל של סיפור הקמת התנועה. חשוב שבכל תחנה תסכמו עם החניכים מה מבינים. בסוף, תעברו יחד איתם דרך כל הסיפורים, על איך קמה התנועה, מי היו האנשים שהקימו אותה והעמיקו בבחירה להקים תנועה שתאגד את כל הנערים העובדים בא"י. מבנה ערב התרבות: מעבר בין תחנות. בכל תחנה יש הצגה ויש משימות שצריך לעשות. בכל תחנה צריך לעמוד מישהו שמקבל את החניכים, ביחד עם המדריכים של הקבוצה מסבירים את התחנה, מציגים את ההצגות, ומה עושים בכל תחנה. כל הקבוצה עוברת יחד את התחנה, מההתחלה עד הסוף.