מחלקים את החניכות לקבוצות, מחלקים להן כספים, ומציעים למכירה פומבית רעיונות/ערכים/חפצים וכו', במטרה להבין אילו דברים יותר או פחות חשובים בעיני כל אחד!
שיר מאת רחל בלובשטיין על ארץ ישראל והקשר אליה
כל קבוצה רוצה לנצח את הקבוצה השנייה אבל! אין באמת תחרות בין החקלאי וירקות, אלא הם צריכים לעבוד בעבודת צוות. (מוסר ההשכל הוא שהקשר בין הירקות לחקלאים הוא הדדי, החלקאים זקוקים לירקות כדי לחיות ולהתפרנס והירקות זקוקים לחקלאים שיגדלו אותם ויטפלו בהם).
כל חקלאי מתעסק בגידול של ירק אחר. עכשיו כל חקלאי יגדל את הירק שלו לפי השלבים הדרושים: לחרוש את האדמה, לשתול את הזרעים, להשקות , לדאוג לסביבה מוארת, לנקש עשבים
בפעולה הקרובה החניכים יכירו את נושא החקלאות בישראל. חשוב להבין ולהתעכב איתם על שאלת "למה חשוב שנגדל בעצמנו מזון בארץ?" מתוך עקרון של עצמאות ועבודה ישראלית ויהודית ללא תלות בינלאומית. במהלך הפעולה נרצה שהחניכים יעברו תהליך היכרות וקירוב עם האדמה ורעיון החקלאות ומתוך כך יבינו לעומק את התהליך שהאוכל עובר מרגע הזריעה עד לרגע שהוא מגיע לסופר ולצלחת בבית.
שאלות בנושא חקלאות