פעילות שיא להורים וילדים להכרות ההורים עם הפעילות הקנית.
מרוץ שליחים שבו מתאימים סמלים ומושגים.
עבודה משותפת בה ניצור את סמל התנועה.
קריאה להגשים את כל הערכים בסמל.
חיבור ערכי התנועה ביחד
עלה הזית - מסמל את השלום
שחזור תמונות ישנות
הפעלה זו תמחיש את ערך העבודה שמסומל על ידי החיטה והמעדר
החניכים יתארו את עצמם כקבוצה, דרך קריטריונים ספציפיים, יכינו תעודת זהות מרשימה שמציגה אותם בצורה הכי טובה.
תחרות מורל בין הקבוצות בשכבה/בקן!
החניכים עורכים קמפיינים לשם וסמל קבוצתי, בסוף מצביעים.
פעולה זו חשובה מאוד לגיבוש הקבוצה וליצירת הזהות הקבוצתית. מרגע שיש לקבוצה סמלים ושירים היא הופכת לדבר ממשי והחניכים מרגישים שייכים לקבוצה ומגובשים אחד עם השני. פעולה זו מתאימה לקבוצות חדשות בלבד ויש להימנע מלהעביר אותה לקבוצות קיימות שיש להן כבר זהות קבוצתית כלשהי (גם אם לא ממש מגובשת). מדריך שנכנס להדריך קבוצה קיימת צריך לתת מקום של כבוד לתהליכים הקודמים שקרו בקבוצה ואם יש צורך בכל זאת בהגדרת שם הקבוצה מחדש רצוי לעשות זאת אחרי זמן היכרות והבשלה. להחלפת השם צריכה להיות משמעות ואם החניכים יחליפו שוב את שם הקבוצה בשם סתמי אחר סביר להניח שזה רק יסב פגיעה בהסמלה והזהות הקבוצתית בשל תחושת הארעיות.
המדריכה עושה שיתוף מסך ומראה סרטון של אנשים רוקדים. המדריכה כל החניכים רוקדים יחד עם הסרטון. יש עוד כמה סרטוני ג'אסט דאנס תנועתיים: https://www.youtube.com/watch?v=dl7FqBWHJRA https://www.youtube.com/watch?v=e4XxpQdbYpc https://www.youtube.com/watch?v=hTwj7wkODac
נראה אותך - גרסת הסניף
הבועית האהובה - גרסת הקן
משולשים בודדים לעיצוב
לב המשולשים התנועתי האהוב - בכחול אלזה
פעילות על מאפייני הקבוצה בשכבה הצעירה-נעבור דרך מורלים של הקבוצה, נחדש שם ונבחר סמל לקבוצה.
לב המשולשים התנועתי האהוב
מלא אלמנטים שאפשר לעצב איתם פלאיירים וכו'
משחק מסוכן מחליפיםן במשחק בטוח! כללי ברזל בהעברת משחקים: 1. המטרה הראשית של המשחק הינה כיף והנאה ולא ניצחון. אם נפגע במישהו אין כל טעם בהעברת המשחק. 2. על המשחק להיפסק מיד כאשר נשקפת סכנה לפגיעה כלשהי במשתתפים או בעוברי אורח. 3. לא להגזים בהשתוללות - גם המשחק הכי בטוח יכול להפוך למסוכן כשמאבדים שליטה. כך תמנעו ממשחק מסוכן:
סמל התנועה, הסמל עודכן לאור החלטת ועידת התנועה העשירית. השינוי המרכזי - מכיל ערבית ועברית
ערב תרבות זה, מעביר לחניכים בצורה חוויתית, את הסיפור של הקמת הנוער העובד ב1924. הערב עובר דרך תחנות שונות שמספרות עוד חלק בפאזל של סיפור הקמת התנועה. חשוב שבכל תחנה תסכמו עם החניכים מה מבינים. בסוף, תעברו יחד איתם דרך כל הסיפורים, על איך קמה התנועה, מי היו האנשים שהקימו אותה והעמיקו בבחירה להקים תנועה שתאגד את כל הנערים העובדים בא"י. מבנה ערב התרבות: מעבר בין תחנות. בכל תחנה יש הצגה ויש משימות שצריך לעשות. בכל תחנה צריך לעמוד מישהו שמקבל את החניכים, ביחד עם המדריכים של הקבוצה מסבירים את התחנה, מציגים את ההצגות, ומה עושים בכל תחנה. כל הקבוצה עוברת יחד את התחנה, מההתחלה עד הסוף.